Być kobietą, być kobietą...

ORIFLAME to świat w którym kobieta pięknieje z każdym dniem


#1 2009-06-04 21:31:32

Adminka

Administrator

Zarejestrowany: 2009-05-30
Posty: 39
Punktów :   

Sosy

Włoski

20 ml oleju
50 ml octu winnego
50 ml wody
- po jednej łyżce  najlepiej świeżych ziół; oregano, bazylia, tymianek
2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, cukier

Połączyć wodę z octem, dodać olej, przyprawy ziołowe, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Miksować na średnich obrotach około 5 min. Gotowy sos zlać do słoika. Można go przechowywać w lodówce 7 dni. Podaje się go do tradycyjnych sałatek warzywnych


Tysiąca wysp

200 ml majonezu
50 ml keczupu
- średniej wielkości cebula
2 jajka
- ogórek konserwowy, sól i pieprz

Jajko ugotować na twardo wystudzić i posiekać. Ogórek i cebule pokroić w drobną kostkę. Majonez z keczupem ubić trzepaczką, dodać rozdrobnione jajka, ogórek i cebulę, sól i pieprz.. Dokładnie wymieszać.
W lodówce można go przechowywać ok 4 dni. Używa się go do przystawek mięsnych, nap. pasztetów zapiekanych w cieście, wędlin, potraw w galaretach itp.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.polskamarynarkawojenna.pun.pl www.zubrzyca-cs.pun.pl www.osiemnastaprzepowiednia.pun.pl www.narutomojadroganinja.pun.pl www.gsm-java.pun.pl