- Być kobiet±, być kobiet±... http://www.oriflameimy.pun.pl/index.php - Kulinaria http://www.oriflameimy.pun.pl/viewforum.php?id=8 - Ciasta i ciasteczka http://www.oriflameimy.pun.pl/viewtopic.php?id=7
Adminka - 2009-06-04 19:01:43
Całuski
1/2 kg twarogu 1/2 kg m±ki 1/2 kostki margaryny ( może być troszkę więcej...rozpu¶cić j±) 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki oliwy 2 jajka Cukier puder do obtaczania całusków
Wszystkie składniki razem zagniatamy( oprócz cukru pudru). Ciasto wałkujemy na grubo¶ć ok 1 cm. Szklank± wycinamy koła. W ich ¶rodku robimy otwory kieliszkiem. Pieczemy tak jak p±czki. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.